• (097) 063 16 63
  • вул. Тролейбусна, 5Д
  • Пн - Пт: 8:30 - 17:00, Сб: 9:00 - 14:00
Хто виробник автоскла?

Автоскло - ймовірно, сама тендітна та «беззахисна» частину вашого автомобіля. Скло б'ється при зіткненнях в разі аварії, скло б'ють хулігани, дістається їм і від каменів, що летять з-під коліс інших автомобілів. Тому, чи не кожен автовласник хоч раз у житті стикався з необхідністю заміни автомобільного скла.

Бажаючи купити недороге і якісне скло, ми часто ставимо запитання: "А чиє виробництво?", "Звідки скло?", "Хто виробник?" і т.д. Як правило, вісім осіб з десяти задають ці питання при виборі скла для свого автомобіля. Звичайно, як клієнт, ми маємо право дізнатися інформацію про товар, що купуємо, тому давайте розберемося, що пропонує покупцеві ринок автомобільного скла в Україні.

На сьогодні, в Україні, за різними оцінками від 15 до 20% продаються брендове автомобільне скло. Що ж таке брендове скло? До нього  ми віднесли таких виробників як: Sekurit Saint-Gobain, Pilkington, PРG і AGC (ASAHI GLASS CO). Це виробники, які здобули популярність та визнання в усьому світі, а також є постачальниками скла як на конвеєри автомобільних заводів (оригінальне скло), так і на вторинний ринок. Частка цих виробників становить, по поставкам на конвеєр, 90% від всього ринку поставок автоскла. На решту 10% припадає на частку виробників, які знаходяться недалеко від складальних конвеєрів. Такий розподіл по частках обумовлено величезною трудомісткістю виробництва та під силу великим фінансовим структурам.

Короткий огляд виробників
Sekurit Saint-Gobain (бренди: Sekurit, HanGlass, Armoplate та ін.). Компанія була заснована в Парижі в 1665 році для спорудження Дзеркальної галереї Версальського палацу. На сьогодні, Sekurit Saint-Gobain має в своєму розпорядженні 55 заводів у всіх частинах світу та поставляє свою продукцію для кожного другого автомобіля в Європі і кожного п'ятого - у світі. Sekurit Saint-Gobain працює на всіх континентах, при цьому 37% продукції що випускаеться реалізується в Європі, 43% - в Америці, 16% - в Азії, 2% - в Африці, 2% - в Австралії та Новій Зеландії.

Pilkington починає свою історію з 1826 року, і є однією з найстарших в області виготовлення автоскла. На сьогодні компанія має більш ніж 80 заводів, розташованих в більш ніж 26 країнах, і поставляється в 130 країн світу. Дане провідне положення на ринку скла Pilkington утримує, завдяки найсуворішим стандартам якості контролю продукції. Вдумайтеся, близько чверті всіх виробленого у світі стека випущене на підприємствах Pilkington. Автоскло, поставляються на заводи Mercedes, Audi, Volkswagen, Ford, DAF, MAN, VOLVO, IVECO, Opel, Renault, Range rover, Scania.

Концерн ASAHI GLASS Co. (AGC) створений в 1907 році. ASAHI GLASS Co. володіє більш ніж 50 підприємствами в Європі та Азії. Концерн є офіційним постачальником скла найбільшим японським автовиробникам. Концерн ASAHI GLASS Co володіє оригінальними торговими марками автомобільного скла: Splintex, Asahi, Temperlite, Lamisafe, БОР (Росія) і AP Technoglass.

Концерн PPG Industries (бренд PPG) – очолює  проекти зі створення нових технологій та інструментів для заміни автоскла. Концерном розроблені і випускаються таке унікальне автоскло як Sungate - лобове скло, яке виконує функцію антени. Автомобілі Lexus, Mercedes-Benz, BMW та багато інших марок обладнані склом Solextra, яке здатне відображати близько 60% сонячної енергії. В даний час напрямок «автомобільне скло PPG» придбала компанія Kohlberg & Co, і PPG тепер називається PGW (Pittsburgh Glass Works).

Погодьтеся, віддати перевагу, якому не будь з виробників автомобільного скла в даній категорії дуже важко. Рівень якості досить високий та величезні виробничі потужності.

Автомобільне скло з Азії
Окремо хотілося б зупинитися на виробниках з країн Азії, які на сьогодні збільшують свою частку у світових поставках як на ОЕ поставках, так і на вторинний ринок. Перш за все, хотілося б відзначити таких виробників як: Xinyi Group (XYG, Benson) і Fuyao. Серед азіатських країн це найбільші виробники, як для автомобільних конвеєрів країн Азії (і не тільки, вже й Європи), так і для вторинного ринку.

Основна концентрація зусиль Fuyao - це первинні поставки на конвеєр для світових виробників, які здійснюють збірку автомобілів по всьому світу. Їх послугами користуються як американські, так і європейські автовиробники.

Xinyi Group здійснює поставку скла на конвеєри азіатських автогігантів та на вторинний ринок. Це найбільший виробник автоскла, обсяг виробництва, якого, в два рази перевищує обсяг виробництва найближчого конкурента. Експорт автоскла проводиться більш ніж в 70 країн світу і становить понад 60% від усього виробленого на сьогодні автоскла. Особливість даного виробника, в тому, що він виробляє автомобільне скло в тому числі і для AGC і PPG під їх логотипами. На світовому ринку автомаркета даний виробник очолює лідируючі позиції.

Чому XYG має таку популярність? Головний аргумент - це відносно невисока ціна при відмінній якості. Усі заводи компанії оснащені сучасним високотехнологічним устаткуванням. В якості вихідної сировини для своєї продукції тут використовують бутіральную полівінілові плівку Du Pont французького виробництва. Для створення надтвердого верхнього шару використовується унікальна флоат-технологія, завдяки якій скло стає особливо стійким до абразивних впливів.

Оригінальність Xinyi Group полягає ще в тому, що вона швидше, ніж інші постачальники скла реагує на будь які ринкові зміни і починає виробницвтво продукції на новітні моделі машин, у той час як інші виробники починають виготовляти автоскло через кілька років після виходу транспортних засобів на ринок, як правило, це займає 2-3 роки.

Великою популярністю скло XYG користується не тільки в Україні, але й в усьому світі. Наприклад, на ринку США на частку автоскла XYG припадає понад 10% від загального обсягу ринку. З цієї причини все скло компанії XYG має сертифікацію Сполучених Штатів за стандартом ANSI-Z261.

І на завершення
На сьогодні, вибір автоскла дуже великий і здатний задовольнити будь-який попит. Автовласникові пропонують як скло іменитих і визнаних брендів, так і більш «скромних» азіатських. При цьому, звичайно, і ціновий діапазон коливається дуже істотно. На якому виробнику автомобільного скла зупинити свій вибір, вирішувати самому споживачу, задовольнити своє бажання і купити дороге брендове скло або віддати перевагу азіатському виробнику, який нічим не поступається своїм старшим братам.

Джерело: http://www.glass-express.ua/uk/what-s-newua/240-khto-virobnik-avtoskla